Galaxy M51 İncelemesi

Samsung Galaxy M51 ile karşımızda, M serisinin şimdiye kadarki en iyi telefonunu yaptı. Karşımızda pırıl pırıl parlayan telefon ve çılgın pil ömrü ile şu anda piyasada bulunan hemen hemen her telefondan daha iyi performans gösterecek gibi görünüyor. M serisi cihazlardan devasa pil ve devasa büyük ekrana sahip telefonu. Samsung M serisi telefonlar ile yeni bir çizgi başlattı. Pil ömrü ile büyük başarı elde etti. Şimdi ise M51 ile en üst seviyelere geleceği görünüyor.

Samsung Galaxy m51 ön sipariş ile alırsanız, şu anda “galaxy buds” kulaklık hediye ediyor. Samsung resmi alış veriş sitesinden sipariş verebilirsiniz.

https://shop.samsung.com/tr/galaxy-m51

Samsung M serisinden uzun süre uzak durmasının nedenlerinden biri yonga setiydi. Samsung, genellikle performans veya verimlilik üzerinde önemli bir rol oynayan şirket içi Exynos yonga setini bir araya getiriyordu. Bu sefer Samsung, cihazın performansını artıran Snapdragon 730G yonga seti ile üretti. Super AMOLED ekran, mükemmel renk üretimi ve görüntüleme ile sınıfının en iyisi panellerden biri olduğunu gösterdi.

64 MP birincil kamera ve ardından 12 MP geniş açılı lens ile kameralar artık çok daha sağlam duruyor. 5 MP makro ve derinlik kamerası sizi hayal kırıklığına uğratmayacak. 32 MP özçekim kamerası, tüm özçekim sevenler için tasarlanmış. Samsung’un OneUI dış görünümü çok daha olgun ve kullanıcı dostu, ancak Samsung, sık sık bildirim gönderen birkaç Samsung hizmeti ve uygulaması yüklemiş

Ve son olarak, pil ömrü sanki bu dünyanın dışında, herkese hava atmak için tasarlanmış. Galaxy M51, yoğun kullanımda bile iki gün boyunca kolayca dayanabilir ve düzenli kullanıcılar için daha da uzun süre dayanabilir. Yok artık daha neler…

Bilginiz üzere Samsung’un M serisi her zaman büyük bir gövdeye sahipti. Aynısı Galaxy M51 için de geçerli. Ancak bu cihazla bu bir sonraki seviye. Kutudan çıkar çıkmaz, cihazın içinde bulunduğu devasa pil sayesinde ağır bir his uyandıran Galaxy M51, 213 gram ağırlığında. Ayrıca telefon kalınlığı 9,5 mm’de ve oldukça kalın. Elinde sağlam bir his veriyor ve cam arka yüzü daha iyi kavrama sağlıyor.Cam arka yüzeye sahip diğer telefonlar kadar kaygan değil.

Galaxy M51, mono alt hoparlör, mikrofon, Type-C bağlantı noktasıyla dikkat çekiyor. Cihaz oldukça kalın olduğu için Samsung ayrıca 3,5 mm kulaklık jakı da ekledi. Sağa doğru, parmak izi tarayıcısı ile entegre edilmiş güç düğmesi ve hemen üzerinde ses seviyesi düğmeleri var. Parmak izi tarayıcıya tek elle ulaşmak oldukça kolay. Ancak aynı şeyi ses açma kapama düğmeleri için söyleyemeyiz.

İçindekiler

Galaxy M51 Ekran hakkında bilgiler

Samsung Galaxy M51 ekranında 20: 9 en boy oranına sahip 6,7 inç Super AMOLED Plus Infinity-O panel bulunuyor. Full HD + çözünürlük elde eedebiliyoruz. Ekran, ek koruma için Gorilla Glass 3 katmanıyla korunmaktadır. Samsung’un Super AMOLED Plus uygulamasının her zaman diğerlerinden daha verimli olduğu görülüyor. Parmak izi tarayıcı, cihazın sağ tarafında bulunan güç düğmesinin içine yerleştirilmiştir.

M51’de ekran oldukça büyük ve uzun; tablet dönemine geri dönmek gibi bir his. Videoları izlemek bu telefon ile çok sevkli olacak. Samsung, Amazon Prime ve Netflix’te HD içeriği yayınlamak için geniş kapsamlı L1 desteğine sahip. Ekran ayrıca güneş ışığında okumak için yeterince parlak hale geliyor. HDR desteği var, ancak videoları yalnızca YouTube’da ki videoları için.  

AMOLED panel olduğu için o derin siyahları, yüksek kontrastı ve canlı renkleri görebiliyoruz. Renk modu seçiminde Canlı ve Doğal arasında seçim yapma seçeneğine sahipsiniz. Doğal modlar, spektrumun daha sıcak tarafında görünüyor ve en iyi deneyimi elde etmek için onu Canlı modda tutmanızı ve beyaz dengesini daha soğuk tarafa almanızı öneririz.

Güneş ışığı altında da ekran çok parlak oluyor. Galaxy M51’de şovları ve videoları izlemekten zevk alacaksınız. Ekrana eklenen tüm iyi şeyler ile Samsung hala 60Hz’lik bir panel sunmaya devam ediyor.

Galaxy M51 Performans

Önceki Samsung M serisi cihazların dezavantajlarından biri performans sorunuydu. Bu, esas olarak Samsung’un Qualcomm’dan ve şirket içi Exynos SoC’lerden seçtiği güçsüz yonga setinden kaynaklanıyordu. Ancak bu sefer Samsung parkın dışına çıktı ve Snapdragon 730G yonga setini Galaxy M51’in kalbine ekledi.

Snapdragon 730G, 2.2GHz’de saat hızına sahip 8nm üretim sürecine dayanan sekiz çekirdekli bir yonga setidir. Aynı işlemci Samsung Galaxy A80, Realme X2 ve Vivo X50’de de bulunuyor. Geçmişe bakıldığında, Snapdragon 730G’nin orta ila yoğun kullanım için herhangi bir sorun yaratmıyor. Grafikleri işlemek için yonga seti, daha yüksek bir 575MHz’de saat hızına sahip Adreno 618 GPU ile eşleştirilmiştir. Yonga seti, 128 GB standart depolama seçeneğiyle 6 GB veya 8 GB RAM ile geliyor

Kullanımım Slack, Gmail, oyunlar, kamera ve sosyal medya gibi uygulamaları kullanmayı içeriyordu. Ve herhangi bir gecikme veya sorunla karşılaşmadığımı bildirmekten mutluluk duyuyorum. Yonga seti ve Samsung’un OneUI optimizasyonu, ona attığım her şeyi alabilir. Uygulamalar arasında geçiş yapmak, kullanıcı arayüzünde hareket etmek, çoklu görev yapmak ve birden fazla Chrome sekmesi açmak, sosyal medya çocuk oyuncağıydı. Bununla birlikte, Gece modu ve Pro modu gibi görüntülerin işlenmesi fazladan birkaç saniye alır, ancak bu bir sorun değildi.

CoD Mobile, Asphalt gibi oyunları yüksek ayarlarda oynadım ve test süremde oynanışta hiç zorluk yaşamadım. Oyun duyarlıydı ve ayrıca herhangi bir ısınma sorunu yoktu. Snapdragon 730G oldukça güçlü bir yonga setidir ve aynı zamanda oyun oynama gibi ağır görevleri büyük ölçüde yerine getirebilir.

Samsung’un tutarlı bir kullanıcı deneyimi sunmak için mücadele ettiği günler geride kaldı. One UI ile işler değişti. Samsung Galaxy M51, Android 10 tabanlı One UI 2.1 çekirdeği üzerinde çalışıyor. Burada mantra oldukça basit – minimal simgeler ve büyük öğeler. İşletim sistemine eklenen bir dizi özellik var. Ayrıca Samsung, Chingari, DailyHunt ve birkaç Samsung uygulaması dahil olmak üzere birkaç uygulama ekledi. Ancak çoğu kaldırılabilir.

Ayrıca, sistem genelinde eksiksiz bir karanlık mod, ek temalar, ayarlar sayfası, özenle düzenlenmiş simgeler ve kategorilerle çok iyi görünüyor. Cihaz çok uzun olduğu için, etkileşimli öğelerin çoğu kolay erişim için ekranın altında görünüyor. Üzerinde NFC olmasına rağmen Samsung, Galaxy M51’de Samsung Pay / Pay Mini’yi sağlamıyor. Bixby sesli asistanı artık tamamen gitmiş elveda…

Samsung OneUI yazılımı artık çok daha olgun ve size herhangi bir aksaklı olmadan oldukça sorunsuz bir genel deneyim sunuyor. Sistem genelinde karanlık bir tema, Mavi ışık filtresi, ekran kaydedici, Odak modu, bulunuyor. Ayrıca Samsung, alt kısımdaki her ayar menüsüne kullanışlı bir özellik ekledi: “Başka bir şey mi arıyorsunuz?” düşündüğünüzden daha kullanışlı olan birkaç hızlı atlama seçeneği. Örneğin, ekran ayarlarında olduğunuzda, hızlı bir şekilde “Always On Display” bölümüne atlamak için aşağıdaki seçeneği göreceksiniz.

Samsung’un One UI’si birkaç benzersiz özellik getiriyor. İlk olarak, Messenger sohbet başlığına benzer şekilde çalışan akıllı açılır bildirimler alırsınız. WhatsApp gibi uygulamalardan bir bildirim aldığınızda, ekranınızda bir balon olarak görünecek, tıkladığınızda yüzen bir pencere göreceksiniz. Pencere boyutu özelleştirilebilir ve ayrıca yüzen pencerenin opaklığını (şeffaflık) da ayarlayabilirsiniz. Oldukça kullanışlı olan bildirim geçişlerinin hemen üzerinde oturan bir akıllı medya ve cihaz kontrol düğmesi var. Kullanmak isteyenler için tek elli bir mod da var. Kişisel favori özelliğim, bildirim panelini aşağı indirmek için parmak izi tarayıcısında aşağı kaydırmak.

Bunların dışında, Samsung tema mağazasında uygulamalar, Dijital sağlık, ebeveyn denetimleri, ultra veri tasarrufu modu ve çok sayıda özelleştirme seçeneği de bulabilirsiniz.

Samsung Galaxy M serileri her zaman muazzam pil kapasitesi olmuştur. Samsung, Galaxy M51 ile dünyadaki en büyük bataryaya sahip telefon unvanını elde ediyor. Muazzam bir 7.000 mAh batarya ile neler yapılmaz ki. Bu, genel amaçlı bir akıllı telefonda gördüğümüz en büyük pil kapasitesi. Type-C bağlantı noktası üzerinden 25W şarjı destekliyor. Tam şarj yaklaşık iki saat sürüyor. Bu da pil kapasitesi göz önüne alındığında oldukça kabul edilebilir bir durumdur.

Galaxy M51 ile aldığım pil ömrü oldukça dikkat çekici. Ağır kullanımda cihazı iki tam gün şarj etmeden kullanılabilir. Cihazla aldığım ekran süresi, daha önce hiç görmediğim bir şey. Bu pil ömrü oldukça çılgın!

Büyük pilden yararlanmak için Samsung Galaxy M51, kutuda sağlanan Type-C’den Type-C’ye kablo sayesinde diğer akıllı telefonları ve aksesuarları da şarj edebiliyor. Kulaklıklarımı ve akıllı telefonlarımı herhangi bir güçlük çekmeden cihazla şarj edebilirim. Ve son olarak, geleneksel yavaş şarjı tercih edenler için, “Hızlı şarj” geçişini kapatarak pil ayarlarında normal şarjı tercih edebilirsiniz. Bu, cihazınızı gece boyunca güvenle şarj etmek için tutmanıza izin veriyor.

Galaxy M51 Kamera özellikleri

Galaxy M51’in arkasında, f / 1.8 diyafram açıklığına sahip 64MP Sony IMX682 birincil sensörü, f / 2.2 diyafram açıklığına sahip 12MP ultra geniş sensör, 5MP derinlik sensörü ve 5MP makro sensör içeren dörtlü kamera yığını bulunuyor. Ön tarafta, telefonun f / 2.2 diyafram açıklığına sahip 32MP selfie kamerası var. Kameralar, yakın zamanda piyasaya sürülen Galaxy M31’lerle hemen hemen aynı.

Testlerim sırasında kameralar çok iyi performans gösterdi. Sonuçlar da çok iyiydi. Samsung ayrıca, tüm kameralarla fotoğraf ve video çeken ve size tek bir albümde en iyi çekimleri ve anları veren bir Tek çekim özelliği de sunuyor. Bu, Note 20 ve S20 serisi gibi amiral gemisi telefonlarda gördüğümüz özelliktir. Hepsini yakaladıktan sonra, en iyisini saklayabilir ve gerisini atabilirsiniz. Kamera uygulamasında tonlarca çekim modu, filtre, AR bölgesi ve daha fazlasıyla mevcut.

Birincil kamera, gün ışığında büyük miktarda ayrıntı, keskinlik ve dinamik aralık ile mükemmel görüntüler çekiyor. Renkler hafif aşırı doygunluk ile düzgün görünüyor. Yeşil, Kırmızı ve Mavi gibi renkler, gerçekte olduğundan biraz daha gelişmiş görünüyor. Ancak, genel olarak görüntü işleme burada oldukça iyi. Birincil kamera performansı OnePlus Nord’dan biraz daha iyi görünüyor. 64MP modunda çekilen fotoğraflar mükemmel ayrıntılar üretiyor ve görüntüyü biraz daha keskinleştiriyor. Galaxy M51’de gece modu performansı şaşırtıcı derecede iyi.

Geniş açılı lens, görüntünün içine 123 derecelik bir görüş alanı ve çok daha fazlasını getiren 12 MP’lik lensdir. Aynı zamanda rengi ve dinamik aralığı da büyük ölçüde koruyor. Aynı süreçte, keskinleştirilmiş görüntülerin üstesinden gelirsiniz ve ayrıca odağınızı kaybedersiniz.

5MP makro lens, daha yüksek çözünürlük sayesinde keskinliği ve renkleri korurken iyi yakın çekimler yakalayabilir. Bununla birlikte, sabit odaklı bir lens olduğu için odaklanma, makro çekimlerde hala bir sorundur. Bizce en büyük sorun diyebiliriz.

32 MP Sony IMX616 özçekim kamerası varsayılan olarak 8 MP ya da 32 MP özçekimleri de yapabilirsiniz. Çok fazla fark olmamasına rağmen geniş açılı selfieler de çekebilirsiniz. Sonuçlar burada da oldukça iyiydi. Renk üretimi doğruydu, dinamik aralık da harikaydı. Cilt tonu bazen değişme eğilimindeydi, ancak çoğu zaman iyi diyebiliriz.

Her iki kamera da 4K @ 30fps’ye kadar videolar kaydedebilir. Optik görüntü sabitleme elde edemeyeceğiniz için Samsung, oldukça iyi bir iş çıkaran yazılım tabanlı bir Süper kararlı sabitleme modu ekledi. Kameralarla kaydedilen videolar iyi ve kullanışlıdır. Dahili mikrofonla kaydedilen ses de burada oldukça iyi.

Bunların dışında kamera, Samsung’un Google lens sürümü, AR Doodle, Pro modu, panorama, Yiyecek, Canlı odak, süper ağır çekim ve hiper atlamalı modu olan Bixby görüş özelliğine de sahip.

Sonuç olarak, Samsung Galaxy M51, kesinlikle rekabeti üstlenebilecek oldukça çok yönlü bir kamera kurulumuna sahiptir.

Parmak izi okuyusucu

Parmak izi tarayıcısı yan tarafta yer almaktadır. Yerleşim alt yarısına doğrudur ancak çoğu insan tarafından erişilebilir. Yana monte edilmiş parmak izi oldukça kullanışlıdır ve gerçekten iyi çalışıyor. Ancak, kişisel olarak hayal kırıklığı yaratan en fazla üç parmak izi tarayıcısı kaydedebilirsiniz.

Yüz kilidini açma, benim durumumda karışık bir mesele. En az beş seferde biri cihazın kilidini açmayı reddetti ve sonunda parmak izi tarayıcıyı kullandım. Aynı zamanda piyasadaki en hızlı değil ama çoğu zaman işe yarıyor

Ses ve çağrı kalitesi

Ses için, Samsung ortalamanın biraz üzerinde hoparlörü bulunuyor. Standart bir oda için yeterince gürültülü oluyor ve çok fazla distorsiyon olmadı. Manzara modunda kullanırken parmaklarınızı hoparlör ızgarasına kapattığınızda sesi tamamen engelleyeceksiniz. Cihaz oldukça kalın olduğu için kablolu kulaklık kullananlar için 3,5 mm kulaklık girişi de barındırıyor. Bluetooth 5.0 üzerinden ses akışı da oldukça iyiydi. Genel ses deneyimini ortaya çıkaran Dolby Atmos sesini etkinleştirmek için bir seçenek de var. Ancak bu yalnızca kulaklık ve Bluetooth cihazlarıyla çalışıyor.

Galaxy M51 Sonuç olarak

Samsung müşterilerinin beğenileri kazanmak için muhteşem batarya, kocaman ekran ve daha fazla güç sunan bir telefon ile karşımızda. Videolarda sabitleme özelliğinin olmaması çok üzüntü verici. 4K 60 FPS özelliğinide bu modele eklemeleri gerekli idi ama M60 yada M61 modelinde bu iki özelliği göreceğiz gibi görünüyor…

Galaxy M51 video incelemesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp'tan Bize Yaz. Yardım Al!