Dijital dönüşüme uyum sağlamak nasıl olur? Şu anda, sizin gibi birçok işletme sahibi veya işletme sahibi adayları kendisine işletmesini dijital dönüşüme nasıl uyarlayacağını soruyor. İnternette ise bununla alakalı tonlarca yazı ve makale bulunuyor. Bu makaleleri okuyan kullanıcıların dijital pazarlama terimlerine hakim olmadıkları için kafası karışıyor ve muhtemelen bu fikirlerinden vazgeçiyorlar. Dijital dönüşüme uyum sağlamak için gerekli olan adımları sizler için anlatıyoruz.
İçindekiler
Çok Çalışma, Akıllı Çalış!
Dijital dönüşüme uyum sağlamak, işletmenizdeki iş yükünü azaltmakla beraber satışlarınızı da arttırabilir. Bu nedenle doğru zamanda doğru kararlar vererek, doğru planlar ve doğru bütçeler yöneterek birçok işletme ile başarıya ulaşan Sanatloji ile çalışın.
Eğer işletmenizdeki satışlar kötüye gidiyorsa, yatırımınız ve zamanınız az ise dijitale keskin bir geçiş yapmak sizi yorabilir. Web sitenizi, sosyal medya hesaplarınızı ve reklamlarınızı yönetirken harcamanız gereken bütçeyi doğru hesaplamalısınız.
# RAKİP ANALİZİ
Öncelikle kendinize “Ben ürün mü satıyorum?” yoksa “Hizmet mi veriyorum?” sorusunu sormalısınız. Bu sorunun cevabını belirledikten sonra Google Arama Motoruna girip ürün veya hizmetiniz hakkında aramalar yapmalısınız.
Milyonlarca sonuç çıkacak ama endişelenmeyin. İlk sayfanın ötesinde olan işletmeler aradığınız bilgiyi tam olarak karşılamıyordur. Merak etmeyin sizin işletmenizi Google’da ilk sayfalara taşıyacak aşamalara da değineceğiz. İlk sırada çıkan firmanın web sitesini inceleyin. Sitenin açılma hızı iyi miydi yoksa sizi biraz bekletti mi? Ürün veya hizmetleriniz hakkında ne kadar bilgi verilmiş? Görsellerin kalitesi ne durumda? Ürün satıyorsa,satın alma işlemleri basit mi? Hizmet veriyorsa, iletişime geçme veya randevu alma işlemleri sizi yoruyor mu? Siteyi mobilde ve masaüstünde kullanmak kolay mı? Bu soruların cevaplarını verin ve soruları cevaplarken kesinlikle not alın.
# LOGONUZU TASARLAYIN
İşletme sahiplerinin en çok takıldığı konulardan biri de logo tasarımıdır. Sürekli bir değişiklik isterler.Seth Godin’in bu konudaki önerisine bakalım. Beğendiğiniz 4-5 logonun listesini yapın. Bu logoları isterseniz çizin isterseniz kesin. Tahmin edelim; Seçtiğiniz logoların her biri daha önce gördüğünüz ya da sevdiğiniz markalara ait. Sizce neden sevdiğiniz markaların logolarına benzer tasarımlar seçtiniz?
Çünkü logolar markaların verdikleri sözlerle öylesine içli dışlıdırlar ki onlara markanın gücünü verir, logonun bir parçası olan pikselleri görmezden geliriz. Elbette harika bir markanın kötü bir logosu olabilir. Çoğu markanın tanımlanabilir veya anımsanabilir logoları yok(Örneğin Google). Hatta çoğu markanın logosu olmadığını da görebilirsin. Ama bu üstün körü veya insanların dikkatini dağıtan logolar tasarlayabilirsin anlamına gelmez. Farklı medya araçlarında,farklı boyutlarda işe yaran logolar tasarlamanız yeterli. Her şeyden önemlisi… Bir logo seçin.Logonuz için çok fazla para ve zaman harcamayın. “Basitlik nihai gelişmişliktir.” der, Leonardo Da Vinci.
Sektörünüze uygun basit ve akılda kalıcı bir logo tasarlatmak için WhatsApp butonuna tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
# MARKA TESCİLİ NEDİR? GEREKLİ MİDİR?
Marka tescili,tasarladığınız logoyu, işletmenize verdiğiniz o harika ismi korumak ve başkasının sizden izinsiz bir şekilde kullanmasını önlemek için gereklidir. Eğer sizden önce başka birisi markanızın adına başvuru yapmış ise o markayı unutun ve yeni marka arayışları içerisine girin. Aksi takdirde asıl marka sahibi hakkınızda şikayette bulunabilir ve ağır cezalar almanıza sebep olabilirsiniz.
Peki markanızın başkası tarafından tescillenmiş olup olmadığını nereden öğreneceğinizi biliyor musunuz?
Türk Patent ve Marka Kurumu web sitesinden Marka Araştırma ve Dosya Takibi seçeneğine tıklayarak sorgulama ekranına gidebilirsiniz. Sorgulama ekranının 2. satırına marka adınızı gireceksiniz ve daha sonrasında aşağıda bulunan, robot olmadığınızı kanıtlayan doğrulama kodunu yazacaksınız. Ardından Arama Yap butonuna tıklayacaksınız. Markanızın tescilli olup olmadığını öğrenmek bu kadar kolay.
Marka tescili nasıl yapılır? Buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz. (Makale hazırlanıyor.)
# WEB TASARIM FİRMASI BULUN
Eğer işinizi dijitale taşımaya karar verdiyseniz mutlaka web siteniz olmalıdır. Ürünleriniz veya hizmetleriniz hakkında detaylı bilgiler içeren bir siteye sahip olmak sizi her zaman daha avantajlı hale getirecektir. Sanatloji, web tasarım konusundaki tecrübeleri ile rakip analizi yaparken not aldığınız soruların hepsine ve daha fazlasına cevap veren bir web sitesi tasarlayabilir.
Web sitenizi hazırlattınız ve işinizi kısmen dijitale taşımayı başardınız.Ama milyonlarca web site arasından size nasıl müşteri geleceğini merak ediyorsanız, yazımızı okumaya devam edin.
Seo alt yapısına uyumlu bir web site tasarımı için WhatsApp butonuna tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
# WEB SİTENİZE NASIL ZİYARETÇİ ÇEKEBİLİRSİNİZ?
Web sitenize ziyaretçi çekebilmek için, web sitenizin tasarımına başlandığı andan itibaren doğru adımları atarak ilerlemelisiniz. Peki nedir bu doğru adımlar?
Sitenizin teknik alt yapısı, tasarımı ve kullanıcı deneyimini en üst seviyeye çıkarabilmesi en önemli etkenlerdendir.
“Hızlı olan kazanır.” Sitenizin hızı, kullanıcıyı bekletmeyecek ve beklerken sıkılmayacak kadar hızlı olmalıdır. Çünkü 3 saniyeden uzun sürede açılan web siteler, potansiyel müşterilerinin %54’ünü kaybetmektedir. Evet yanlış duymadınız… %54. Yani yarısından fazlası.Bu çok yüksek bir değer ve yüksek bir kayıp.
İçerikleriniz son derece detaylı, bilgi veren, boş cümlelerden uzak ve kullanıcının dikkatini dağıtmayacak bir şekilde hazırlanmalıdır. Eğer müşterileriniz aradığı sorunun cevabını bulamıyorsa veya okurken sıkılıyorsa web sitenizi terk etmek için hiç düşünmeyecektir.
Sosyal medya hesaplarınız olmalı ve bu hesaplarda sitenize yönlendiren bağlantılar bulundurmalısınız. Sponsorlu reklamlar ile sizi takip etmeyen kullanıcıları da hedefleyerek web sitenize ziyaretçi çekebilirsiniz.
Google Ads Reklamlarını ve SEO’ yu aynı anda kullanmalısınız.Yeni oluşturulan bir web sitenin ziyaretçi çekebilmesi için reklamlara ve SEO hizmetine ihtiyacı vardır.
Peki bu reklamlardan gelenlerin web sitenize göz atıp, içeriklerinizi okurken sizden bir ürün veya hizmet satın almadan çıktıklarını varsayalım ki muhtemelen bunların sayısı fazla olacaktır. İşte tam da burada yeniden pazarlama stratejilerini devreye sokmalısınız. Facebook piksel kodunuzu veya Google Ads üzerinden oluşturacağınız etiketlerinizi sitenize yerleştirmelisiniz. Yeniden pazarlama stratejileri marka bilinirliğinizi büyük bir oranda arttırır. Google’da markanız adına yapılan arama sayıları artar.
Seo nedir ve neden önemlidir? Buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Google Ads nedir? Ve Seo’nun Google Ads’e katkısı nedir? Buraya tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Tüm bu işlemleri yaparken finansal desteğinizi arkanıza almalısınız. Çünkü amacımız dijital dönüşüme uyum sağlamak.
Arama Motoru Optimizasyonu(SEO),Google Ads Reklam ve Sosyal Medya Yönetimi Hizmeti alabilmek için WhatsApp butonuna tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Bir yanıt yazın