Google'da ilk sayfada çıkmak

Google’da İlk Sayfaya Nasıl Çıkılır?

Google’da ilk sayfada çıkmak isteyen birçok web site sahibi var. Peki neden Google? Google’da ilk sayfaya çıkmak demek, daha fazla ziyaretçi ve daha fazla potansiyel müşteri demektir. Bir ürün satın almadan önce Google’da arama yapan kullanıcıların oranı %80’e yakın.

Google’da aradığımız bilgiye saniyeler içerisinde nasıl ulaşıyoruz? Google’ın çalışma mantığını anladığımızda aslında nasıl ilk sayfaya çıkabileceğimizi de anlamış oluyoruz. Hadi gelin, önce Google amcamızı bir tanıyalım.

İçindekiler

Google Algoritması Nasıl Çalışır?

Google algoritması, her gün milyonlarca kişinin aradıkları bilgiye saniyeler içerisinde ulaşmasını sağlamak için çalışır.

Web sitenizdeki sayfalar, yazılar, görseller ve daha fazlası Google Botu tarafından taranarak Google’ın kütüphanesine kaydedilir. Bir kullanıcı her arama yaptığında saniyeler içerisinde o kütüphane içerisinde yer alan bilgiler sonuç ekranına getirilir. Web sitenizi o kütüphanedeki bir ansiklopedi gibi düşünebilirsiniz. İçerisinde en çok, en doğru ve en güncel bilgiyi içeren ansiklopediler her zaman en önde duracaktır.

Bu ansiklopedi sadece bilgiden mi ibarettir? Kesinlikle hayır. Ansiklopediniz olan web sitenizin açılma hızı yavaş mı yoksa yeterince hızlı mı? Açılış hızı genellikle 3-4 saniyeden uzun sürmemesi gerekiyor. Web sitenizi ziyaret eden kullanıcılar, ne kadar süre sitenizde kalıyorlar? İçeriklerinizden etkilenerek size yorum yapıyorlar mı? Web sitenizdeki bir ürünü satın alıyorlar mı? Bu ve bunun gibi çok fazla etkenin önemi vardır.

googleda ilk sayfada çıkmak

Google’da üst sıralara çıkmak aslında bir SEO hizmeti‘dir. SEO (Search Engine Optimization), arama motoru optimizasyonu demektir.

Google’da İlk Sayfada Çıkmak İçin Neler Yapılmalıdır?

  • Sitenizin Alt Yapı Mimarisini Kontrol Edin.

Web sitenizin alt yapısı ne kadar temiz ve kod yapısı ne kadar kolay taranabilirse Google için ilk şartı tamamlamış oluyorsunuz. Ek olarak, sitenizin giriş panellerindeki şifrelerinizi güçlü tutun ve temanızın sürekli güncel kalmasını sağlayın.

  • Sitenizi Hızlandırın.

Hız yoksa ziyarette yok demektir. Sitenizi hızlandırın. Binlerce sonuç arasından sizin sitenize tıklayan insanları çok fazla bekletemezsiniz çünkü internet kullanıcılarının sabrı biraz kısıtlıdır. Hemen bir altınızdaki başlığa tıklayıverirler.

Mobil Site Performansıtestmysite.withgoogle.com/intl/tr-tr

4G Performans Testithinkwithgoogle.com/intl/en-gb/feature/testmysite

Mobil Uyumluluk Testisearch.google.com/test/mobile-friendly

Sitenizi Hızlandırmak İçin Birkaç Taktik:

  • Görselleri optimize edin.
  • Sunucunuzun yanıt süresini hızlandırın.
  • Büyük boyutlu sayfaları belirleyin ve site genelinde sayfa boyutunu azaltın.
  • Sitenizdeki tüm yönlendirmeleri ve kırık bağlantıları azaltın.
  • HTML, CSS ve JS’yi küçültün.
  • Sayfa oluşturma süresini azaltın.
  • Tarayıcı önbelleklemeyi kullanın.
  • İçeriklerinizi Zenginleştirin.

Ansiklopedilere bilgiye ulaşmak istediğimiz zaman ihtiyaç duyarız. İnsanlara en çok ve en doğru bilgileri verirseniz ihtiyaç duyduğumuz ansiklopedi sizin siteniz olabilir.

İçerik Oluştururken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • Özgün olun, orijinal içerikler oluşturun.
  • Hedeflediğiniz anahtar kelimeyi doğru yerlerde kullanın. Örneğin 300 kelimelik bir makale de anahtar kelimenizi en fazla 5 kez kullanmalısınız.
  • Uzun ve bilgilendirici içerikler üretin. Aynı konuda 300 kelimeden 10 içerik üretmek yerine tek bir içerikte 3000 kelime kullanın.
  • İçeriğinizi destekleyen veya pekiştiren diğer içeriklere bağlantı verin. Bu bağlantılar kendi sitenizde veya başka bir sitede olabilir.
  • İçeriklerinizi görsellerle ve videolarla destekleyin ki insanlar sitenizde daha uzun süre kalabilsin. Alakasız görüntüler kullanmayın.
  • Sosyal Medyayı Etkili Kullanın

İçeriklerinizi ne kadar kısa bir süre içerisinde daha fazla insana ulaştırabilirseniz, etkileşiminiz ve domain kaliteniz bir o kadar hızlı artabilir.

Daha fazla bilgi için SEO kategorimizi ziyaret edin.

Ankara SEO Firmaları

Google’da Üst Sıralara Çıkmak Ücretli Mi?

Google’da doğal yollarla üst sıralara çıkmak ücretsizdir. Ama Google Ads üzerinden reklam vererek bütçeniz dahilinde üst sıralara yerleşebilirsiniz.

Google Ads Kampanya Türlerdir? Buraya Tıklayarak Öğrenebilirsiniz.

Google’da Üst Sıralara Çıkma Ücreti Nasıl Belirlenir?

Google, reklam performansını belirlemek ve en alakalı reklamları göstermek için kalite puanını kullanır. Kalite puanı, sitenizin hızını, sitenizin reklamlardaki anahtar kelimelerle olan alakasını ve tıklanma oranınızı kontrol eder.

Reklamlarda tıklama başı maliyetiniz sizin bir altınızdaki sırada çıkan reklam veren işletmenin 1-10 kuruş fazlasıdır. Örneğin siz tıklama başına 1 TL ödüyorsanız, hemen altınızdaki kişi 0,9 kuruş ödüyor olabilir.

Google’da Haritalarda İlk Sırada Çıkmak

Google Benim İşletmem üzerinden kaydınızı oluşturup, adresinizi doğruladıktan sonra hizmetlerinizi veya ürünlerinizi eklemelisiniz. Web sitenizin içerisinde ürün ve hizmetlerinizle alakalı ne kadar doğru bilgiler ve doğru başlıklar yer alırsa Google haritalarda ilk sırada çıkmak o kadar kolay olacaktır.

Google’da Üst Sıralara Çıkmak Neden Önemlidir?

Google, dijital pazarlamanın temel bir parçasıdır çünkü insanlar her yıl trilyonlarca arama yapar ve genellikle ticari amaçla ürünler ve hizmetler hakkında bilgi bulur.  Arama sonuçlarında rakiplerinize göre daha fazla görünürlük ve daha yüksek sıralama, kâr hanenizde önemli bir etkiye sahip olabilir.

Bununla birlikte, arama sonuçları, kullanıcılara daha doğrudan yanıtlar ve kullanıcıları diğer web sitelerine yönlendirmek yerine sonuçlar sayfasında tutma olasılığı daha yüksek olan bilgiler sağlamak için son birkaç yılda gelişmektedir. Bu konu ile alakalı Google Sıfırıncı Pozisyon içeriğimizi okuyabilirsiniz.

Google ilk sırada nasıl çıkarım? Sitemi nasıl ön plana çıkarabilirim?Sitemi Google arama motoruna nasıl eklerim? diyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. WhatsApp için tıkla.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

WhatsApp'tan Bize Yaz. Yardım Al!